Birou Mediator Bucuresti

Birou mediator Mihu Dumitru

Contactati-ne la telefon:
0722 508 464

Mediere

 Ce este medierea?

Arta este greu de definit în câteva cuvinte! Si medierea este, înainte de toate, o arta prin care mediatorul reuseste sa transforme un conflict într-o întelegere ca rezultanta a optiunilor generate si alese de parti.
Medierea reprezinta o alternativa în raport cu justitia de rezolvare a conflictelor dintre parti, prin care o terta persoana neutra, impartiala si fara putere de decizie – mediatorul – ajuta partile sa gaseasca împreuna o solutie care sa rezolve neîntelegerile dintre ele prin utilizarea unor metode si tehnici specifice, bazate pe comunicare si negociere.
Medierea trebuie vazuta ca un mijloc ce permite restabilirea unui spatiu al comunicarii, asigurând în acelasi timp o buna cunoastere a drepturilor si obligatiile fiecaruia. Pentru a avea loc, ea presupune acordul de vointa al partilor si participarea lor activa la cautarea solutiei. Medierea permite mai mult decât o simpla reparatie. Ea permite o cunoastere reciproca, obtinerea de scuze si de asemenea, permite modelarea intereselor partilor respective, contribuind la ameliorarea viitoarelor relatii sociale, mai ales când partile se cunosc.
Medierea este o cale de rezolvare a conflictului pe când solutia judicara ramâne o cale de înfruntare.
Medierea permite abordarea conflictului în întregul sau pe când calea judiciara raspunde la o singura întrebare care poate fi doar partea vizibila a unui conflict.

Web Design and Development Company BangladeshOnline Shopping Bangladesh